Bergse jongeren gecontroleerd op drank: 23 keer in de fout, twee comazuipers

18 februari 2016     BN de Stem

BERGEN OP ZOOM - De politie in Bergen op Zoom heeft in Bergen op Zoom in de weekeinden voor vastenavend en tijdens het grote feest zelf controles gehouden in het kader van het project Jeugd & alcohol. De resultaten daarvan waren zodanig dat de politie heeft besloten door te gaan met het project.

 

De politie meldt dat er veel jongeren zijn gecontroleerd. Van hen hadden er achttien te veel gedronken en vijf werden erop betrapt dat zij met alcohol op straat liepen. Twee van de jongeren waren zo ver heen dat er sprake was van comazuipen. Zij werden onderkoeld en met een alcoholvergiftiging afgevoerd naar het ziekenhuis. De controles werden uitgevoerd in het uitgaansgebied. Daar werden jongeren eruit gepikt die afwijkend gedrag vertoonden. Het gaat daarbij om zaken als schreeuwen op straat, roepen naar de politie, wankelen en op straat liggen terwijl duidelijk is dat die persoon zijn ontlasting heeft laten lopen, overgegeven heeft en nauwelijks aanspreekbaar is. Ook strafbare zaken worden aangepakt.

 

Camerabeelden

 

Als vastgesteld wordt dat een jongere met alcohol in de fout gegaan is licht de politie altijd de ouders in. Ook volgt er een verwijzing naar bureau Halt. De straffen van dat bureau zijn kort en snel, waarbij de jongere geconfronteerd wordt met de gevolgen van het gedrag. Daar kunnen excuses, het vergoeden van schade en het maken van specifieke leeropdrachten bij horen. Bovendien laat de politie aan betrapte jongeren en hun ouders camerabeelden zien die zij maakte van de dronken jongere. De politie noemt het zorgwekkend dat het bij veel van de betrapte jongeren om sterke drank bleek te gaan.

Terug...

^ Naar boven