Home

Welkom op de aanmeldwebsite van Happy Ouders.

 

Aanmelden

Om u aan te melden voor een editie van Happy Ouders in uw regio, klik dan op de button 'Aanmelden' bovenin of rechts in het menu waar u een actueel overzicht ziet van de avonden die georganiseerd worden.

 

Wilt u na deelname op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van alcohol, drugs, gamen en gokken? Dat kan via onze NK preventie facebookpagina en onze facebookgroepen!

 

  

 

Hieronder vindt u extra informatie over het Happy Ouders project. 

 

Happy Hours voor Happy Ouders

Het project Happy Ouders is voor het eerst in 2010 uitgevoerd. Het is inmiddels uitgegroeid tot een onderdeel van het alcoholmatigingsbeleid. Novadic-Kentron voert samen met de horeca en enkele lokale instellingen Happy Ouders uit.

 

Het project richt zich op het inzichtelijk maken van wat er in het uitgaansgebied gedaan wordt om het uitgaan voor jongeren prettig en veilig te maken. Daarbij worden verschillende partners bij betrokken zoals: Politie, Cafe-eigenaren en Koninklijke Horeca Nederland, Gemeente en Helder Theater.
Samen informeren we de ouders over wat er zowel binnen als buiten de horecagelegenheden plaatsvindt op het gebied van veiligheid en voorlichting. Het doel van deze bijeenkomsten is ouders bewuster te maken van hun rol in de vrije tijd van hun kind (in dit geval de vrijetijdsbesteding uitgaan).
Ook is het een gelegenheid voor horeca ondernemers om kenbaar te maken wat voor maatregelen zij nemen om het uitgaansleven zo veilig mogelijk te laten verlopen. Ouders en horeca delen de verantwoordelijkheid om jongeren veilig uit te laten gaan.
Intussen is Happy Ouders project in meerdere gemeentes uitgezet, o.a.: Breda, Oosterhout, Roosendaal, Oisterwijk, Tilburg, Steenbergen en Bergen op Zoom.

 

Voor wie is Happy Ouders

Het project is speciaal opgezet voor u, de ouders met kinderen in de puberteit. Uw kind kan de drang hebben of nog krijgen om uit te gaan en dan komt alcoholgebruik om de hoek kijken (in welke vorm of mate), ondanks de wettelijke leeftijd van 18 jaar (lees meer: NIX18). Maar hoe is dat dan nu geregeld in de horeca? Wat mag wel en wat mag niet.? En wat is goed om te doen als ouder?

 

Happy Ouders-avond

Het Happy Ouders-project wordt in de avonduren uitgevoerd waarbij de ouders door middel van korte voorlichtingen kennis maken met verschillende partijen die lokaal kunnen verschillen( b.v. Politie, Gemeente, Helder Theater, Halt en Novadic-Kentron). Daarbij wordt aandacht geschonken aan de onderwerpen veiligheid op straat, regels in de horeca, alcoholgebruik van uw kind en hoe daarmee om te gaan.

De voorlichtingen vinden plaats in de horeca waarvan een deel uitgaansgelegenheden kunnen zijn waar de jeugd graag gaat stappen. Op deze manier krijgt u als ouder tevens een impressie van hoe het uitgaansgebied van de jongeren uitziet. 

 

Hebt u nog vragen?

Dan kunt u uiteraard met ons contact opnemen. Wij zijn via het volgende telefoonnummer en e-mail te bereiken: 073 - 689 90 90 / preventie@novadic-kentron.nl

  

Voor de pers

Wilt u meer informatie over dit project, neem dan ook contact op met NK Preventie van Novadic-Kentron (073 - 689 90 90).

Aanmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor Happy Ouders in verschillende regio's. Kies uw regio en meldt u aan. Bij het aanmeldformulier wordt aangegeven tot wanneer u zich kunt aanmelden en wanneer verdere berichtgeving plaats gaat vinden.
Tevens vindt u daar verdere bijzonderheden.

 

Heeft u nog vragen naar aanleiding van Happy Ouders uitnodiging, neem gerust contact op met team Preventie: preventie@novadic-kentron.nl.

 

Deze avonden zijn alleen voor ouders/verzorgers (zonder kinderen).

 

Klik hier voor Breda (24 januari 2024)

 

Klik hier voor Baarle Nassau (31 januari 2024)

 

 

^ Naar boven